Notícies Associats

Tres cellers creen varietats de raïm resistents a la sequera i a les plagues

.

VRIAACC TV3La calor que ha fet aquest any ha provocat un avançament de la verema a totes les zones vitícoles de Catalunya. És, juntament amb la sequera, un dels efectes del canvi climàtic que més preocupa els pagesos i els elaboradors de vi. Per mirar de paliar-ne aquests efectes, tres cellers s'han unit per investigar noves varietats de raïm que madurin més tard i siguin resistents a les malalties i a la falta d'aigua.
Font: TV3
 

El Instituto Catalán del Corcho obtiene la máxima acreditación internacional de laboratorios de ensayo

.

SuroEl laboratorio Cork Center, del Instituto Catalán del Corcho, ha obtenido la acreditación UNE-EN ISO 17025, máximo referente internacional en certificación de laboratorios de ensayo otorgado por ENAC (Entidad Nacional de Acreditación).  El objetivo principal de este reconocimiento es garantizar la competencia técnica y la fiabilidad de los resultados analíticos. La norma contiene tanto requisitos de gestión como requisitos técnicos que inciden sobre la mejora de la calidad del trabajo realizado en el laboratorio.
Font: Agroinformacion
 

Primers resultats del projecte que vol crear ceps resistents a les plagues

.

garnatxa negraEl projecte es presentava dijous 17 d'agost davant un centenar de persones provinents del món de la viticultura i enologia d’arreu de Catalunya. Els tres cellers van emfatitzar en la necessitat que l’administració agafi les regnes d’aquest projecte: "Estem davant d’un tema que té un abast de país, ens hi van els ceps del futur. França, Itàlia, Alemanya ja ho tenen claríssim i han apostat per aquesta via. Nosaltres no ens podem quedar enrere, però sols no podem arribar gaire lluny", declaren.
Font: Vadevi
 
© AVC 2013 |   934539613   |   C/ Johann Sebastian Bach 28, baixos  08021  Barcelona   | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal | Política de Galetes
Un web de TERRABIT