Els enòlegs valoren les veremes de cada Denominació d'Origen

verema 2017A trets generals, es pot afirmar que la verema ha començat entre 10 i 20 dies abans respecte l’any passat, a causa de la forta calor d’aquest estiu que ha provocat un avançament de la maduració del raïm, sobretot de les varietats chardonnay i muscat. Tot i això, gràcies a la bona climatologia d’aquests primers dies de setembre, amb calor de dia i més fred a la nit, les altres varietats de raïm no s’han hagut de collir amb tan d’avançament, sobretot les varietats autòctones, i es preveu que la verema acabi més o menys com la resta d’anys, entre finals de setembre i mitjans d’octubre, depenent de les regions vinícoles.
Font: Cupatges
 

L’època ‘Doré’ de la Sommelieria

Audrey DoreLes dones, especialment a Catalunya, estan copant amb força la millor sommelieria. Ja va dir l’escriptor Rudyard Kipling que la intuïció d’una dona és més precisa que la certesa d’un home. La francesa Audrey Doré, del restaurant El Celler de Can Roca, es va imposar el juliol passat a l’hotel restaurant Villa Retiro de Xerta com a millor sommelier de Catalunya 
Font: La Vanguardia
 

Viatge a l’Empordà que vol transcendir

vinyes empordaAmb una superfície de 1.786 hectàrees inscrites, la producció mitja de la DO Empordà és de 65.000 hl. D'aquesta producció, els vins negres en representen aproximadament el 60%; els rosats, el 17%; els blancs, el 19%, i els vins dolços (les garnatxes i moscatell), el 4% restant. De la producció de vi emparat, se'n comercialitza un 50% embotellat, cosa que representa uns 4 milions d'ampolles anuals. Ara per ara només s’exporta un 15% de la producció empordanesa. L’exportació i obrir-se més a Barcelona són dues de les assignatures pendents. Hi ha 290 viticultors i una cinquantena de cellers en una DO que no acaba de transcendir, que no acaba d’explotar qualitativament parlant.
Font: Cupatges
 
© AVC 2013 |   934539613   |   C/ Johann Sebastian Bach 28, baixos  08021  Barcelona   | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal | Política de Galetes
Un web de TERRABIT