Notícies Associats

‘Wine Travel Observer’: el mapa de l’enoturisme de Catalunya, al detall

.

Wine Travel ObserverUn 69% dels cellers visitables tenen experiències detallades, mentre que un 31% només indica que estan oberts a visites, sense donar més detall.
Al llarg del 2023 s’han comptat que un 65% de les experiències són fixes (s’ofereixen al llarg de l’any) i un 35% són esporàdiques (com la visita especial de verema, un concert, o un mercat de Nadal). En total, s’han analitzat 582 experiències puntuals i, segons els responsables, “tot apunta que aniran a l’alça”. Els cellers més madurs en enoturisme les necessiten per seguir fidelitzant enter els seus clients, que tornen atrets per noves visites. Una altra conclusió en aquest àmbit, “la visita bàsica no és suficient per a seguir fent marca”. (Activitat entre vinyes, a Boquet d'Alella | Foto: Bouquet d'Alella)
Font: Vadevi

Les biblioteques del Bages omplen el mes de gener amb cultura i vi

.

DOPLa BAges Biblioteques DOLes biblioteques d’Artés, Avinyó, Manresa - Ateneu les Bases, Navarcles, El Pont de Vilomara i Rocafort, Navàs, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada i Súria et conviden al projecte Biblioteques amb DO promogut pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat i l’Institut Català de la Vinya i el vi (INCAVI) on es fa un maridatge entre el vi i la literatura, la música, l’art i la gastronomia entre d’altres elements culturals. Tot maridat amb la divulgació i el coneixement del territori i de la història vitivinícola de la Denominació d’Origen Pla de Bages. (Foto: Súria. Xerrada i tast Pamela Rodríguez)
Font: Cupatges

La DO Tarragona busca reforzar la calidad del macabeo, su variedad emblema

.

Verema Celler Mas VicençLa Denominación de Origen Tarragona está decidida a reforzar la calidad del macabeo, su variedad más representativa. Suma 1.313 hectáreas plantadas, el 45% de su total de viñedos. De hecho, el 82% de sus variedades son blancas, y de ellas un 70% es macabeo. “Es nuestra variedad más emblemática no por original sino porque un 80% de las 27 bodegas de la DO Tarragona la tenemos plantada”, afirma la presidenta del consejo regulador de la DO, Maria Rosa Blanch. Se trata de una variedad que, según la DO Tarragona, “se caracteriza por el aroma de flor de almendro y su salinidad marina”, así como por notas que recuerdan a la fruta blanca fresca (como la manzana o la pera). (Foto: Vendimia en la bodega Mas Vicens, CLV)
Font: La Vanguardia

© AVC 2013 |   934539613   |   C/ Johann Sebastian Bach 28, baixos  08021  Barcelona   | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal | Política de Galetes
Un web de TERRABIT