Notícies Associats

Menys raïm però millor vi a l'Empordà

.

vinyes empordaLes humitats registrades durant la primavera i el període de sequera extrema de l'estiu han reduït la producció de raïm però han convertit els fruits en «petits, concentrats i amb molt de suc», condicions ideals per a un bon vi. La DO Empordà engega la verema amb la mirada al cel per veure si els factors climatològics segueixen favorables i milloren encara més la qualitat de la collita.
Font: Diari de Girona
 

Verema curta al Penedès

.

tractor raim xarLa verema d'enguany serà curta. La intensa sequera que han patit les vinyes l'últim any, després d'un 2014 també sec, no és gratuïta al Penedès. Els gotims van carregats, però el gra és petit, concentrat, i té poca aigua. La qualitat del raïm és bona, els grans són sans, tot i que alguns pagesos han advertit d'algun cas de malura.
Font: El Punt Avui

Carme Rubió: «Al 2020 veurem Catalunya entre les millors destinacions enoturístiques»

.

vinyaEl consideren un sector estratègic per al sector turístic català i serà per això o perquè està donant resultats molt positius, moltes entitats de l'àmbit públic i privat del país aposten per l'enoturisme en alguna de les moltes vessants que ofereix. Com a punt de partida, hem de tenir present que aquest 2016 Catalunya ha estat declarada Regió Europea de la Gastronomia i des de l’Agència Catalana de Turisme també s’ha oficialitzat que aquest és l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme. 
Font: Vadevi
 
© AVC 2013 |   934539613   |   C/ Johann Sebastian Bach 28, baixos  08021  Barcelona   | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal | Política de Galetes
Un web de TERRABIT