Alta Alella s'uneix a l'Associació Vinícola Catalana per fer créixer la marca de vi català

El celler de la DO Alella ha estat capdavanter en agricultura ecològica i en vins ecològics i naturals. Els seus vins i caves estan presents a més de 30 països.

Família Pujol-Busquets Alella-Celler de les Aus (DO Alella) s'ha incorporat a la patronal del vi català, AVC, amb l'objectiu de treballar conjuntament en pro dels interessos i la millora del sector del vi català. Josep Maria Pujol-Busquets, propietari del celler, explica que "amb els elaboradors que formen part de l'Associació Vinícola Catalana compartim el desig d'elaborar vins que siguin representatius del nostre territori. Per tant, és important coordinar-nos per seguir donant valor i fer créixer la marca del vi català".
El celler està establert, des de 1991, en la finca noucentista Can Genís, situada al bell mig del Parc Natural de la Serralada de Marina, a tocar del Mediterrani i a comptats quilòmetres de Barcelona. La seva filosofia s'ha basat sempre en l'agricultura ecològica certificada, creant un ecosistema en harmonia amb la flora i la fauna autòctones. Les 25 referències de caves, ancestrals i vins ecològics i naturals de l'empresa familiar estan presents en més de 30 països.
El juliol de 2017, Alta Alella va ser dels primers cellers a obtenir la certificació de Paratge Qualificat per part del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, un reconeixement a la singularitat del Paratge Vallcirera.
A principis de 2022, la DO Cava va atorgar al celler el rigorós segell d'Elaborador Integral -garantia de traçabilitat i origen- i certifica el caràcter diferencial del territori de SERRA DE MAR. Es tracta d'una distinció que han rebut només 13 dels 370 cellers que formen part de la DO Cava i que posa en valor el treball dels viticultors que elaboren el Cava de manera íntegra en el celler (100% premsat i vinificat a la propietat), l'alta qualitat del producte i el compromís amb el territori.
 Alta Alella ha estat un celler capdavanter en agricultura ecològica i en vins ecològics i naturals, i destinen gran part dels esforços a l'I+D+i amb el projecte VRIAACC (Varietats Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic).
Actualment, estan treballant amb una selecció de varietats tradicionals resistents a les malalties i adaptades plenament a l'entorn, "perquè estem convençuts que el vi forma i formarà part de l'ordenament del territori amb un respecte al medi ambient i l'aposta per la sostenibilitat" afirma Josep Maria Pujol-Busquets.
La família Pujol-Busquets Guillén continua ferma amb el seu objectiu d'oferir els millors vins i caves naturals elaborats, amb la mínima intervenció, amb la seva línia Celler de les Aus. Es tracta de l'aposta més visible d'Alta Alella amb la sostenibilitat, un projecte impulsat per Mireia Pujol-Busquets, que reflexa l'evolució de la marca i pretén aprofundir en l'agricultura ecològica per aconseguir raïms i vins més purs.