El proper dia 3 de febrer, primera presentació del llibre de la DO Alella

DOAlella llibreEl proper dissabte 3 a les 12h el Centre Cultural el Carme (Badalona) acollirà la primera presentació del llibre de la DO Alella. Es tracta d’un llibre coeditat pel Consell Regulador de la DO Alella, Vibop Edicions i Papers de vi. A la presentació hi intervindran Montse Serra, periodista i editora de Vibop, Òscar Pallarès, director de Papers de vi, Ramon Roset, director dels premis Vinari i els viticultors Josep Coll, Anna Abellán i Ignasi Niubó. Els assistents tindran ocasió de tastar els diferents vins de Badalona, dels projectes Masia Coll de Canyet, Vall de Betlem i Vins de la Memòria.
Font: Papers de Vi

Un 70% de los viñedos de la DO Montsant utilizan confusión sexual contra la polilla del racimo

Lobesia Botrana confusio sexualLa Denominación de Origen Montsant concluyó el año 2023 potenciando aún más la agricultura sostenible, gracias al crecimiento que ha experimentado la zona vitícola trabajada con técnicas de confusión sexual para combatir la Lobesia botrana o polilla del racimo.
Los trabajos, que arrancaban a principios del mes de abril 2023, cubren ya 1.291 ha, lo que supone más del 70% del total de superficie de viñedos inscritos a la DO Montsant (1.805 ha), es decir, casi un 25% más que en el año anterior, y con el añadido de que la gran mayoría se concentran en la zona sur, la de mayor presión de la plaga, y donde tradicionalmente se habían aplicado más productos químicos, siendo ahora sustituidos por esta práctica que garantiza una mayor sostenibilidad en la viña.
Font: La Gaceta del Vino

Una banda sonora de bombolles alellenques

Tast Escumosos AlellaAvui és un d’aquells dies en què totes les sensacions apunten que el tast serà d’altura. Ho és el lloc escollit per fer-lo, una masia catalana del segle XVII a Teià, el Mas Padellàs, una casa senyorial que, com qui no vol la cosa, ha estat i és també talaia de terra de vinyes. Ho són també els convidats, dos d’ells, Ricardo Herrera i Teresa Cedenilla, estudiants i candidats al difícil i al mateix temps metòdic accés al títol de Master of Wine. (Foto: Òscar Pallarès | El celler del Mas Padellàs és avui un dels menjadors del restaurant. És precisament l’espai triat per acollir aquest tast d’escumosos)
Font: Papers de Vi

© AVC 2013 |   934539613   |   C/ Johann Sebastian Bach 28, baixos  08021  Barcelona   | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal | Política de Galetes
Un web de TERRABIT