La meca prioratina

Fira Vi Falset 2018Les DOQ Priorat i DO Montsant continuen generant un gran interès, com ha demostrat la gran afluència de visitants que ha generat la Fira del Vi de Falset, que ha arribat ja a la 23ena edició. La comarca del Priorat continua sent la principal meca del vi català de més alta qualitat, com acaben de subratllar The Wine Advocate o Decanter Magazin.
El principal interès de la Fira, però, continua centrant-se en el gran programa paral·lel d’actes que té lloc per tota la comarca, amb mostres de gran alçada.
Font: Vadevi
 

Surten al mercat les puntuacions Parker; el gurú de Baltimore continua rendit al Priorat

vinya prioratLa DOQ Priorat, i també la DO Montsant, continuen centrant les preferències catalanes de la guia més influent del planeta vi: la de l’elogiada i criticada, a parts iguals, publicació Wine Advocate del gurú de Baltimore ja retirat Robert Parker.
I és que una gran puntuació en la coneguda com a llista Parker catapulta les vendes dels vins, i sovint també els seus preus. Enguany cap vi català ha obtingut els anhelats 100 punts (però Catalunya s’ha quedat a les seves portes, amb dos negres prioratins premiats amb 99 punts).
Font: Cupatges
 

“La forma de la taula condiciona el plaer culinari”

Charles SpencerL’ofici de Spence l’ha portat a Barcelona com a ponent del I Congrés Brain & Wine, promogut per l’enòleg Ferran Centelles (d’El Bulli i Codorniu), de periodicitat biennal. Spence m’aclareix que el nostre cervell estableix correlacions innates entre formes, colors, músiques i sabors (verd=àcid, vermell=dolç...), i que són insondables les percep¬cions que condicionen la vivència del plaer gastronòmic.
Font: La Vanguardia
 
© AVC 2013 |   934539613   |   C/ Johann Sebastian Bach 28, baixos  08021  Barcelona   | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal | Política de Galetes
Un web de TERRABIT