L’època ‘Doré’ de la Sommelieria

Audrey DoreLes dones, especialment a Catalunya, estan copant amb força la millor sommelieria. Ja va dir l’escriptor Rudyard Kipling que la intuïció d’una dona és més precisa que la certesa d’un home. La francesa Audrey Doré, del restaurant El Celler de Can Roca, es va imposar el juliol passat a l’hotel restaurant Villa Retiro de Xerta com a millor sommelier de Catalunya 
Font: La Vanguardia
 

Viatge a l’Empordà que vol transcendir

vinyes empordaAmb una superfície de 1.786 hectàrees inscrites, la producció mitja de la DO Empordà és de 65.000 hl. D'aquesta producció, els vins negres en representen aproximadament el 60%; els rosats, el 17%; els blancs, el 19%, i els vins dolços (les garnatxes i moscatell), el 4% restant. De la producció de vi emparat, se'n comercialitza un 50% embotellat, cosa que representa uns 4 milions d'ampolles anuals. Ara per ara només s’exporta un 15% de la producció empordanesa. L’exportació i obrir-se més a Barcelona són dues de les assignatures pendents. Hi ha 290 viticultors i una cinquantena de cellers en una DO que no acaba de transcendir, que no acaba d’explotar qualitativament parlant.
Font: Cupatges
 

Tres cellers creen varietats de raïm resistents a la sequera i a les plagues

VRIAACC TV3La calor que ha fet aquest any ha provocat un avançament de la verema a totes les zones vitícoles de Catalunya. És, juntament amb la sequera, un dels efectes del canvi climàtic que més preocupa els pagesos i els elaboradors de vi. Per mirar de paliar-ne aquests efectes, tres cellers s'han unit per investigar noves varietats de raïm que madurin més tard i siguin resistents a les malalties i a la falta d'aigua.
Font: TV3
 
© AVC 2013 |   934539613   |   C/ Johann Sebastian Bach 28, baixos  08021  Barcelona   | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal | Política de Galetes
Un web de TERRABIT