Viatge a l’Empordà que vol transcendir

vinyes empordaAmb una superfície de 1.786 hectàrees inscrites, la producció mitja de la DO Empordà és de 65.000 hl. D'aquesta producció, els vins negres en representen aproximadament el 60%; els rosats, el 17%; els blancs, el 19%, i els vins dolços (les garnatxes i moscatell), el 4% restant. De la producció de vi emparat, se'n comercialitza un 50% embotellat, cosa que representa uns 4 milions d'ampolles anuals. Ara per ara només s’exporta un 15% de la producció empordanesa. L’exportació i obrir-se més a Barcelona són dues de les assignatures pendents. Hi ha 290 viticultors i una cinquantena de cellers en una DO que no acaba de transcendir, que no acaba d’explotar qualitativament parlant.
Font: Cupatges
 
© AVC 2013 |   934539613   |   C/ Johann Sebastian Bach 28, baixos  08021  Barcelona   | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal | Política de Galetes
Un web de TERRABIT