La Terra Alta s’enlaira amb la garnatxa i més de 40 cellers

garnatxa blancaMés de 300 tastadors, enòlegs i prescriptors se citaran el mes d’abril que ve a la Terra Alta. La comarca serà la seu del concurs internacional Garnatxes del Món, en què es puntuaran els millors vins que s’elaboren amb aquesta varietat característica de la Mediterrània.
“Serà una oportunitat per donar més notorietat al territori”, manté el president de la Denominació d’Origen Terra Alta, Joan Arrufí, que explica que “l’interès per la garnatxa blanca va en augment i hem aconseguit projectar-nos al món, però el que és més important és que a la comarca, des dels pagesos fins als productors, cellerers i polítics se senten còmodes i identificats amb la garnatxa blanca; cosa que no implica que no treballem igual de bé altres varietats com la garnatxa negra o la garnatxa peluda, que estava desapareixent”.
Font: La Vanguadia
 

Els enòlegs valoren les veremes de cada Denominació d'Origen

verema 2017A trets generals, es pot afirmar que la verema ha començat entre 10 i 20 dies abans respecte l’any passat, a causa de la forta calor d’aquest estiu que ha provocat un avançament de la maduració del raïm, sobretot de les varietats chardonnay i muscat. Tot i això, gràcies a la bona climatologia d’aquests primers dies de setembre, amb calor de dia i més fred a la nit, les altres varietats de raïm no s’han hagut de collir amb tan d’avançament, sobretot les varietats autòctones, i es preveu que la verema acabi més o menys com la resta d’anys, entre finals de setembre i mitjans d’octubre, depenent de les regions vinícoles.
Font: Cupatges
 
© AVC 2013 |   934539613   |   C/ Johann Sebastian Bach 28, baixos  08021  Barcelona   | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal | Política de Galetes
Un web de TERRABIT