Vestigis del passat vinícola del territori DO Alella

Cova saulo Alella fot PallaresEl territori amb DO Alella viu un dels seus millors moments. Deu cellers (set d’ells, emparats sota el Consell Regulador) hi treballen a ple rendiment elaborant vins de primeríssima qualitat que no paren de rebre premis en certàmens a tot el món. S’està plantant nova vinya, hi ha un munt de projectes de joves viticultors sense celler i l’oferta enoturística és àmplia i interessant.
Cova de sauló a Alella | Foto: Òscar Pallarès
Font: Vadevi

El món del vi queda orfe amb la mort de Joseph Puig

Joseph PuigDeixa una dilatada experiència que comença amb el llegat de quatre generacions vinculades a la viticultura i la restauració. Va ser gerent fundador del celler de Torres a Xile, i també director de vendes internacionals de Família Torres en àmbit espanyol. Aviat, impulsaria el seu propi projecte, Cellers Puig & Roca, juntament amb Joan Roca, i que actualment es coneix com a cellers Avgvstvs Forvm. Se’l recorda, d’aquesta època al celler baix penedesenc, per la seva aposta pels vinagres fets a partir de diverses varietats de vi, molt reconeguts internacionalment.
Font: Vadevi

El canvi climàtic redueix la intensitat de la tramuntana a l’Empordà

Presentacio DOEmpordaEn la jornada s’han donat a conèixer els resultats dels projectes de recerca, en els quals destaca el fet que els canvis de temperatura canviaran la fenologia i el metabolisme dels ceps i raïms, amb canvis significatius en el cicle vital del cep, que es veurà en l’avançament de poda, brotacions i veremes, així com maduracions alcohòliques i fenòliques distintes, entre d’altres.
Font: Vadevi

© AVC 2013 |   934539613   |   C/ Johann Sebastian Bach 28, baixos  08021  Barcelona   | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal | Política de Galetes
Un web de TERRABIT