Notícies Associats

París reparteix medalles a les millors garnatxes del món

.

garnatxa blancaVenien de Nova York i de l’edició més internacional, però enguany la cita ha estat a l’altura assentant-se per unes hores en una de les grans ciutats europees, la capital de la llum i de l’amor. París ha acollit aquest 2024 les desenes de tastadors que enguany han avaluat tots i cadascun dels vins fets amb garnatxa en el marc del concurs Grenaches du Monde coincidint amb la seua dotzena edició. La jornada, celebrada aquest passat 13 de maig a l’Aéro Club de France, va permetre posar nota a la producció vinícola feta arreu del planeta majoritàriament amb la varietat garnatxa, sigui blanca, negra, roja o peluda i en forma de vi tranquil, escumós o dolç.
Font: Vadevi

El sector vitivinícola català i suís intercanvien solucions davant dels reptes del canvi climàtic en el marc d'una visita a Suïssa

.

Delegacio catalaan suissaUna delegació catalana formada per dotze enòlegs, viticultors i investigadors de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) ha visitat aquesta setmana diversos indrets de Suïssa per intercanviar coneixements i pràctiques per adaptar la viticultura al canvi climàtic. L’intercanvi ha permès mantenir reunions amb representants suïssos de diferents regions vitivinícoles del país i amb investigadors homòlegs de l’Alta escola de viticultura i enologia de Changins.
Font: Gencat

La producció ecològica creix a Catalunya: més superfície i nous operadors

.

vinya eco“Seguim sumant rècords històrics quant a la superfície de producció agrària ecològica i als operadors, que creixen un 4 i un 6% respectivament respecte de l’any anterior”. Són paraules de la directora d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Elisenda Guillaumes, durant la presentació de l’informe 2023 sobre la producció agrària ecològica de Catalunya que ha tingut lloc aquesta setmana en una explotació de fruita ecològica de Bellpuig, a l’Urgell. D’aquesta manera, apuntava la directora, “arribem al 22,5% de la superfície agrària ecològica útil, xifra que ens apropa a la fita del 25% el 2030 que preveu l’estratègia De la granja a taula, aprovada l’any 2021 en el marc del Pacte verd europeu; per tant, estem molt ben encaminats“, insistia.
Font: Vadevi

© AVC 2013 |   934539613   |   C/ Johann Sebastian Bach 28, baixos  08021  Barcelona   | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal | Política de Galetes
Un web de TERRABIT