Breu Història

El 1910 es crea la Asociación de Almacenistas y Exportadores de Vinos de Barcelona,  embrió del que és actualment l’Associació Vinícola Catalana.

Cent anys en els quals s'ha treballat des de les dues patronal del vi en la defensa dels interessos de les seves empreses associades, formant part de la memòria social, econòmica i cultural de la societat catalana.

L'any 2010, UVIPE creada a partir del "Sindicat d'Exportadors de Vins de Vilafranca del Penedès" que a l'any 1977 es converteix en la Unió Vinícola del Penedès, i l'Associació Vinícola Catalana s'unifiquen i treballen de forma unilateral per tal d'enfortir la representativitat del sector i els serveis que s'ofereixen als cellers catalans.

Actualment comptem amb 157 Firmes adherides. De les quals 106 pertanyen a la província de Barcelona, 31  a Tarragona, 12 a Girona i 8 a Lleida.

El grup més important és el d’elaboradors i/o embotelladors de vins tranquils, el qual representa el 85% de la comercialització total de vi català. Amb un potencial de 87 milions d’ampolles de vi tranquil, de les quals el 43% van a exportació i la resta a mercat interior.

Donada la variada idiosincràsia del tipus i volum de les Empreses s'han creat dins de l'Asociació diferents grups: Grup UVIPE, Grup de Vins Ecològics i el Grup de Vins Elaboradors de Vins de Vi Base (no embotelladors).

Així mateix hi ha constituïdes 4 Comissions de treball: Marketing, Dinamització Internacional, Jurídic/Econòmica i  Tècnica.

© AVC 2013 |   934539613   |   C/ Johann Sebastian Bach 28, baixos  08021  Barcelona   | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal | Política de Galetes
Un web de TERRABIT