Premis Cartaví: reconeixement als restaurants catalans que ofereixen vins catalans

01 Tast Vertical premis cartaviEls Premis Cartaví són una referència per saber si un restaurant té una bona carta amb presència de vins catalans. Per parlar-ne, hem convocat Eugeni Llos, president de l'Associació Vinícola Catalana, organitzadora del certamen, i els sommeliers de dos dels restaurants premiats en l'edició d'aquest any: Albert Señor, del restaurant Quirat de Barcelona, i Enric Santisteban, de la Taverna del Vinseum. A més, Dorian Picart ens explicarà com podem fer un licor de cafè.
Font: 3Cat

Mor Pere Rovira, un dels grans empresaris del sector vitícola català

01 Pere Rovira RoviraEl reconegut empresari i viticultor de l’Alt Penedès Pere Rovira Rovira (Moja, 1940), fundador de la seva pròpia marca P. Rovira Rovira, va morir dilluns als 84 anys deixant un llegat de gran rellevància en el sector, sobretot a la Terra Alta, el Baix Priorat i Ribera d’Ebre. També va impulsar el Celler Mas Pujó, l’Agrícola Rovira Carbonell, el Mas d’en Gil al Priorat i la Galeria d’Art Palma Dotze.
Provinent d’una família molt vinculada als vins, va aconseguir esdevenir la principal agència d’intermediació de vi a granel a tot l’Estat espanyol. El 1998 va començar a exportar a Portugal i un any després es va introduir al mercat francès de la mà d’una societat ubicada a Perpinyà.
Font: Punt Avui

La DO Penedès serà la primera denominació d’origen vinícola 100% ecològica del món a partir de la verema 2025

01 DOPenedes CCPAE ecologicLa DO Penedès es convertirà oficialment en la primera denominació d’origen vinícola del món 100% ecològica a partir de la verema d’aquest any. Un fet històric fruit de l’esforç sostingut de viticultors i cellers del territori, que culmina un procés de transformació iniciat amb el Pla Estratègic 2030, presentat el 2021, i que situarà el Penedès com a referent internacional en sostenibilitat vitivinícola.
Per commemorar aquest pas decisiu, el president de la DO Penedès, Joan Huguet, ha rebut a la seu del Consell Regulador el nou president del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), Rafael Ramon, també vinculat al territori com a president de la cooperativa Covides. La trobada ha servit per enfortir la col·laboració entre ambdues entitats i planificar conjuntament la celebració d’aquesta fita, així com per abordar nous reptes relacionats amb el cultiu ecològic.
Font: Eix Diari

© AVC 2013 |   934539613   |   C/ Johann Sebastian Bach 28, baixos  08021  Barcelona   | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal | Política de Galetes
Un web de TERRABIT