El vi blanc català fa el 'sorpasso' al negre: tu també t'has fet més de blanc?

01 infografia blanc negreEl negre ha estat per costum el vi amb més tirada a l'Estat espanyol. Encara que es manté com el més consumit, el blanc va pel camí de disputar-li el lloc. Almenys així ho fa pensar una nova dada que acredita l'auge del vi blanc català. Segons l'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), que depèn de la Generalitat, el 2023 els cellers catalans que elaboren vi emparat per una denominació d'origen van vendre més ampolles de blanc que de negre. Per consolidar aquest canvi de tendència, la clau pot trobar-se en les noves preferències de consumir vins més frescos i amb un alcohol contingut, en consonància amb la cuina lleugera d'avui en dia.
Font: Diari Ara

La identitat única del vi català esdevé clau per la resiliència del sector

02 copa ampolla viEls vins catalans guanyen cada vegada més valor tot i l’evolució ferotge del mercat mundial. Els canvis de tendències, les noves tecnologies i el ja més que comentat canvi climàtic han creat el caldo de cultiu perfecte perquè el sector vinícola de Catalunya es vegi obligat a reforçar la seva identitat. Fins fa poc, qui feia vi era una eminència, però avui dia, infinitat de cellers arreu del món fan ressò de les seves capacitats de crear aquest producte. Per aquest mateix fet i juntament amb la caiguda del consum del vi, el valor de la feina dels cellers ha anat disminuint a poc a poc. Catalunya -tot i no ser aliena a aquesta percepció social del vi- ha aconseguit posicionar-se com un país amb un sector vinícola de qualitat, una identitat que actualment, s’està convertint en l’aliat clau per a la resiliència del sector.
Font: Vadevi

Producción mundial de vino toca fondo en seis décadas

vins exposicioLa producción mundial de vino en 2024 se aproxima a uno de sus niveles más bajos en seis décadas, según las estimaciones de la Organización Internacional de la Viña y el Vino (OIV). La institución, que presentó sus proyecciones preliminares durante su 45º congreso en Dijon, Francia, señaló que la cifra de este año podría ser inferior a los 250 millones de hectolitros. Estas previsiones se fundamentan en los datos de los principales países productores, que abarcan aproximadamente el 75% de la producción mundial, incluyendo a Italia, España, Francia, Estados Unidos y diversas naciones del hemisferio sur.
Font: Vinetur

© AVC 2013 |   934539613   |   C/ Johann Sebastian Bach 28, baixos  08021  Barcelona   | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal | Política de Galetes
Un web de TERRABIT