Brussel·les tira enrere la burocràcia verda al camp europeu
Una victòria agredolça pel sector vitivinícola, ja que la retirada de la paperassa també es vol traduir en una disminució del pressupost, la qual cosa repercuteix directament en la salut empresarial dels petits agricultors. Una situació amb “marge de canvi” segons explica el president de l’Associació Vinícola Catalana, Eugeni Llos, qui tot i que no nega que les retallades puguin anar en contra el que lluita la seva entitat, és a dir, “la viabilitat de les empreses vitivinícoles”, manté que en termes generals la PAC compleix tot allò que el sector vitivinícola necessita.
Font: Vadevi

L’Hostatgeria del Reial Monestir de Santa Maria de Poblet va acollir, el passat dimarts 25 d’agost, el tast professional que va servir per escollir els millors vins de la DO Conca de Barberà. Una vintena de sommeliers i enòlegs arribats d’arreu de Catalunya van integrar el jurat dels Premis Sigillum, convocats per la Denominació d’Origen en una cita que ja s’ha convertit en un referent del calendari vitivinícola del territori. L’organització tècnica i la direcció del tast han estat, un any més, a càrrec de l’equip dels Premis Vinari, garantint-ne el rigor i la professionalitat.
La Xina s'ha convertit en un mercat estratègic pel vi català. Durant els mesos de juny i juliol, Prodeca va celebrar dues jornades que van reforçar el vincle entre totes dues bandes. En concret, del 2 al 6 de juny, Catalunya va acollir una nova missió inversa amb prescriptors i importadors del sector vitivinícola de la Xina. El segon va ser una edició de la Catalan Wines Masterclass a Pequín. En tots dos casos, va ser en el marc del projecte europeu de promoció agroalimentària Taste The Difference (TTD.EU).