Lliurats els premis als millors vins 2025 del concurs de la Denominació d’Origen Terra Alta
Aquest ha estat el primer acte oficial de la nova presidenta de la Denominació d’Origen Terra Alta, Rosa Caballé. En el seu parlament no ha defugit les tibantors que aquest organisme ha patit durant aquests darrers mesos. “Ara és moment de tornar a mirar endavant, de tornar-nos al lloc d’allò que realment som, en allò que representem. Avui obrim un nou camí, un camí on hi ha d’haver temps per al diàleg, temps per al respecte, i temps per tornar a posar en nostra energia en créixer i en potenciar la marca de la Terra Alta”, ha manifestat Caballé.
Font: Vinassos

El GTEVE celebra la seva 37a jornada a Vilafranca del Penedès, posant el focus en la innovació i la sostenibilitat per al futur del vi.
Els vins rosats han estat infravalorats durant molt de temps. S’ha cregut de manera errònia que no tenien prou cos per ser negres ni acidesa per ser blancs. Se’ls ha considerat vins neutres, la qual cosa els ha deixat en segon pla en molts moments de la història. Lluny de ser veritat, els rosats cada vegada prenen més força com a vins per fer grans maridatges, sobretot quan es parla de marisc. Per això i amb motiu de l’any en què Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia, la DO Conca del Barberà organitza una jornada de maridatge per fer valdre la versatilitat dels vins rosats de la DO a l’hora de degustar-los junt amb marisc de la costa catalana. (Els Barcelona Rosé premien els millors escumosos rosats | Foto: Jordi Play)