El Departament d'Agricultura preveu un inici de verema de 2025 millor que el de l'any passat
La campanya de collita de raïm d’aquest 2025 mostra una millora en la sortida de raïm en relació amb la de l’any passat. La varietat xarel·lo presenta una bona recuperació, amb un augment al voltant del 28% en el territori de la DO Penedès, mentre que la varietat macabeu palesa una recuperació notable, amb un increment del 13,1%, després dels valors baixos que es van registrar els anys 2022 i 2024. La varietat parellada és la que presenta una millora més moderada, que encara se situa lluny dels valors mitjans històrics registrats. Aquesta previsió, que ha dut a terme el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació mitjançant l’INCAVI, recull dades de sortida de raïm en tres varietats majoritàries, que són xarel·lo, macabeu i parellada, en una xarxa de parcel·les distribuïdes pel territori de la DO Penedès des de 1984. Aquestes xifres s’han de modular en funció de la climatologia particular de cada territori vitícola.
Font: Gencat

Isidre Ribalta, gerent del celler Carviresa de Tàrrega, és el nou president de la DO Costers del Segre. Assumeix el càrrec després del relleu anunciat de Tomàs Cusiné, que tanca un mandat marcat per la promoció, la innovació i l’enfortiment de la identitat territorial. Cusiné seguirà vinculat al Consell Regulador com a membre de la Junta Rectora.
Prodeca, la empresa pública vinculada al Departamento de Agricultura, Ganadería, Pesca y Alimentación de la Generalitat de Catalunya, ha presentado este lunes, 14 de julio, la primera Guía de prompts para la exportación agroalimentaria. El acto se ha realizado durante una sesión formativa en línea centrada en el uso de inteligencia artificial generativa para mejorar y agilizar los procesos de exportación en el sector agroalimentario catalán.