Notícies Associats

El Departament d'Agricultura preveu un inici de verema de 2025 millor que el de l'any passat

.

01 collitaLa campanya de collita de raïm d’aquest 2025 mostra una millora en la sortida de raïm en relació amb la de l’any passat. La varietat xarel·lo presenta una bona recuperació, amb un augment al voltant del 28% en el territori de la DO Penedès, mentre que la varietat macabeu palesa una recuperació notable, amb un increment del 13,1%, després dels valors baixos que es van registrar els anys 2022 i 2024. La varietat parellada és la que presenta una millora més moderada, que encara se situa lluny dels valors mitjans històrics registrats. Aquesta previsió, que ha dut a terme el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació mitjançant l’INCAVI, recull dades de sortida de raïm en tres varietats majoritàries, que són xarel·lo, macabeu i parellada, en una xarxa de parcel·les distribuïdes pel territori de la DO Penedès des de 1984. Aquestes xifres s’han de modular en funció de la climatologia particular de cada territori vitícola.
Font: Gencat

Canvi de rumb a Costers del Segre: Isidre Ribalta relleva Tomàs Cusiné com a president de la DO

.

01 Isidre Ribalta DOCosters SegreIsidre Ribalta, gerent del celler Carviresa de Tàrrega, és el nou president de la DO Costers del Segre. Assumeix el càrrec després del relleu anunciat de Tomàs Cusiné, que tanca un mandat marcat per la promoció, la innovació i l’enfortiment de la identitat territorial. Cusiné seguirà vinculat al Consell Regulador com a membre de la Junta Rectora.
Què sabem? Tomàs Cusiné finalitza una etapa de sis anys com a president de la DO Costers del Segre, des del seu relleu a Xavier Farré el 2019. Durant aquest temps, la DO ha incrementat les accions de promoció i ha escalat fins a convertir-se en la segona denominació catalana amb més valor per ampolla, segons els estudis de mercat.
Font: Cupatges

Prodeca lanza una guía de inteligencia artificial para impulsar la exportación agroalimentaria catalana

.

01 ChatGPTProdeca, la empresa pública vinculada al Departamento de Agricultura, Ganadería, Pesca y Alimentación de la Generalitat de Catalunya, ha presentado este lunes, 14 de julio, la primera Guía de prompts para la exportación agroalimentaria. El acto se ha realizado durante una sesión formativa en línea centrada en el uso de inteligencia artificial generativa para mejorar y agilizar los procesos de exportación en el sector agroalimentario catalán.
Font: Vinetur

© AVC 2013 |   934539613   |   C/ Johann Sebastian Bach 28, baixos  08021  Barcelona   | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal | Política de Galetes
Un web de TERRABIT